Macedonische Wijn Brugge - Bestel beste wijn Brugge online M-WINES
17616
post-template-default,single,single-post,postid-17616,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Wijn Brugge

wijn brugge

Wijn Brugge

Wijn Brugge

Wanneer je rechtstreeks van de importeur zelf wijn in Brugge wenst te kopen dan kan dit bij M-Wines.be. Je kan er online de beste Macedonische wijn bestellen.  Als particulier heb je de keuze tussen de befaamde Macedonische wijnen van  Stobi en Tikves wijnen. Die kan je vinden in de Tikvesh regio van Macedonië.  Daarnaast kunnen de horeca zaken in bulk aankopen.  Wij leveren tevens alles aan huis.  Doordat we rechtstreeks importeur zijn kunnen we de prijs als dusdanig drukken.  Profiteer van deze wijnen die reeds meerdere internationale awards hebben gewonnen.  Vooral de Tikves wijnen kunnen op een breed internationaal publiek rekenen. Deze worden dan ook op de “Robert Parker” lijst hoog aangeprezen met scores 90+.

Regio Brugge

Indien je rond de streek van Brugge zou wonen kan je steeds contact opnemen om de wijnen rechtstreeks af te halen. Zo spaar je de transportkost ook nog eens uit.  Heb je liever dat dit aan huis geleverd wordt dan zal alles verpakt worden in speciaal daarvoor voorziene wijnverpakkingen. Wanneer je meer dan 11 flessen in bestelling hebt is de transportkost daarenboven gratis.

Als importeur voor de wijnhandel profileren wij ons dus als specialist voor de Macedonische wijnen in de regio Brugge.  Wens je wijn van top klasse proeven? Concurrend met de gekende wijnlanden? Bestel dan vlug uw fles en laat je overtuigen door de rijke smaken en tannines van de Tikvesh regio.  Vooral de rode wijnen zijn van een ongelooflijke kwaliteit.

Neem een kijkje in de webshop bij onze wijnen

Beste Rode wijn uit Macedonië

Enkele voorbeelden van Macedonische wijnen zijn:

Tikves

Stobi

Heel wat van bovenstaande wijnen uit Macedonië kunt u ook terug vinden op  de wijnlijst van  ‘wine advocat Robert Parker’. Deze scoren 90+  in kwaliteit.

Bourgondisch Vlaanderen

wijn Brugge geschiedenis

Vlamingen zijn Bourgondiërs en daar hoort al eeuwen wijn bij.  Rond het jaar 1400 was zelfs gekend dat Bruggelingen ongeveer 80 liter verbruikte.  Wanneer je dit vandaag zou vergelijken met Frankrijk dan is dit ongeveer een 60 liter in verbruik meer dan de gemiddelde Fransman.
Brugge bloeide rond die tijd en de elite dronk meer dan eigenlijk goed voor hem was.

In Brugge was er een bloeiende internationale wijnhandel en schonk men Rijnwijn en Franse wijn in de jaren 1500.

Macedonische wijnen

Dit gaat terug naar ca de 12de eeuw voor Christus. De oudste Macedoniërs maakten Macedonische wijnen van druiven die waren verbouwd en vermengd met honing. De wijn werd bewaard in amfora kruiken. Om de rijping en de frisheid te bewaren werden deze kruiken in de grond bewaard.
Dankzij het Romeinse Rijk werden de wijnen gekend in heel Europa. Gedurende deze periode was Macedonië een van de beroemdste regio’s voor het verbouwen van druiven in het Romeinse Rijk.

In de Byzantijnse periode ging de teelt van Macedonische wijnen door.
Met de verspreiding van het christendom nam ook de aanwezigheid van wijn toe. Wijnen worden in het Christendom beschouwd als het bloed van Christus.
Tijdens het Ottomaanse Rijk was alcohol verboden volges de islamitische wetten en stagneert de groei en bloei van Macedonische wijnen. Dankzij de Kerk ging dit toch niet verloren.

In 1928 besloot koning Alexander Karadjordjevic om wijngaarden te planten en een wijnmakerij te bouwen in Demir Kapija.

Na de Tweede Wereldoorlog waren er 13 wijnmakerijen die voornamelijk Macedonische wijn in bulk produceren .