De beste Macedonische wijnen kopen
17542
post-template-default,single,single-post,postid-17542,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

De beste Macedonische wijnen kopen

wijnen macedonie

De beste Macedonische wijnen kopen

Wijnen

Wereldwijd worden er wijnen verkocht.  Maar naast de traditionele wijnlanden heeft ook Macedonië reeds sinds de jaren 1800 een lange traditie van top kwaliteitswijnen.

wijnen Macedonië druiven

Wijnen kopen

Wanneer je macedonische wijn wil kopen dan is er een ruime keuze.  De Stobi en Tikves wijngaarden behoren tot de bekendste wijngaarden in Macedonië.

Macedonische wijnen

De Republiek Macedonië produceert wijn op 55.000 hectare aan wijngaarden.  Rode wijn domineert de Macedonische wijnproductie, met ongeveer 80 procent.
Hoewel Macedonië deel uitmaakte van Joegoslavië, produceerde het wijn en vodka. In de jaren tachtig was het goed voor ongeveer tweederde van de Joegoslavische wijnproductie.

Beste Macedonische wijnen

De beste macedonische wijnen worden gemaakt in onderstaande 3 wijn regio’s:

rode wijn

Povardarie, gelegen rond de steden Negotino en Kavadarci. Het is de belangrijkste meest producerende regio van wijn.
Pčinja-Osogovo aan de grens met Bulgarije.
Pelagonija-Polog, rond het meer Ohrid aan de grens met Albanië.

De Wijn variëteiten van de regio zijn bijvoorbeeld: Vranec (de meest bekende wijn in Macedonië), Cabernet Sauvignon, Merlot, Smederevka, Riesling, Zilavka, …

Tikves wijn en Stobi wijn hebben deze variëteiten in huis en behoren tot de beste Macedonische wijnen die kwalitatief en goedkoop zijn.

Tikves wijn heeft jaarlijks meer dan 50 wijn awards. Tikves staat met hun wijnen ook in de gekende Robert Parker beoordelingen.

Rode wijn uit Macedonië kopen

Macedonische wijn hoort bij de beste, meest voordelige en goedkoopste top wijnen.
In de categorie rode wijnen heb je bijvoorbeeld een mooie keuze:
Onderstaande Macedonische wijn kun je kopen in de prijscategorie tussen 4,85, – en 17,30 euro excl. BTW.