Beste Rode Wijn bestellen online
17556
post-template-default,single,single-post,postid-17556,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.4,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Beste Rode wijn bestellen online

rode wijn

Beste Rode wijn bestellen online

Most

Rode wijn is een type die ontstaat door most van blauwe druiven  en die met de druivenschil te laten gisten.
Most is geperste, maar nog niet vergiste sap van druiven.

De verschillende stadia die het perssap bij de bereiding van rode wijn doorloopt zijn:

  • sap
  • most
  • wijn

Als druiven worden geperst dan krijg je gisting. De most is dan niet meer zuiver sap, maar ook nog niet de wijn.
In most zit er  suiker die tijdens het gistingsproces wordt omgezet in alcohol en koolzuur.  Most mag slechts in deze fase maximaal 1% aan alcohol bevatten.

Alcoholgisting

Alcoholgisting zelf is een fermentatieproces waarbij glucose in ethanol en koolstofdioxide wordt omgezet.
Het proces van gisting is anaeroob, dit wil zeggen dat er geen zuurstof voor het proces nodig is.

Tannines

Wanneer we het hebben over kleur en smaak dan spreken  we over tannines die eigenlijk polyfenolen zijn.
Een tannine is dus een verzamelnaam voor bepaalde chemische verbindingen. Het is de tannine de invloed zal bepalen van smaak, kleur en structuur.
Bij het persen komen vooral bij het gisten van rode wijn een tannine in het sap terecht. Schil en kleur van de druif bepalen de tannine. Tannine daarnaast zal oxidatie tegengaan en zal de houdbaarheid bevordereren van de wijn.
De eiken vaten voor wijn zijn ook zeer belangrijk omdat die ook een tannine in de wijn afscheiden.  Waar bij rode wijn wel de schil mee wordt geperst wordt dit bij witte niet gedaan zodat deze geen tannine bevat en niet zo lang
houdbaar is.

Een jonge wijn bevat veel tannines en smaakt stroever dan een oudere rode wijn van dezelfde soort.

De kleurstoffen in de druivenschil geeft de wijn deze rode kleur. De variatie van rode wijnkleur wordt mede bepaald door de druivensoort, maar kan ook tijdens de lagertijd veranderen. Jonge rode wijn is vaak wat paars van kleur, terwijl sommige oudere wijnen meer  donkerrood zijn.

Zowel de tikves en Stobi wijnen uit Macedonië hebben goedkope en kwalitatieve top wijnen in huis die niet moeten onderdoen voor gekende Franse wijnen.

Beste Rode wijn

Enkele voorbeelden zijn:

Heel wat van bovenstaande wijnen uit Macedonië kunt u ook terug vinden op  de wijnlijst van  ‘wine advocat Robert Parker’, die 90+ scoren in kwaliteit.